Klik hier om te beginnen met reserverenHoe ons te vinden...CineVilleArrangementenDe startpagina

20/10ROYAL OPERA HOUSE 2017/2018
16/10Programma 19-10 t/m 25-10
4/5Cineville in Corso Bioscoop
12/4OVC-voorzitter pleit voor besl...
6/4Opnames Avatar 2 in de herfst ...
6/4Waarom Dunkirk niet R-rated is
15/3De Brink in beeld voor Corso
27/2Gouden film voor Down to Earth
8/1Leia in de Star Wars films
29/5Toppers maken bioscoopfilm
29/5Prequel The Shining
26/3Corso breidt uit met 75 zalen
11/3Nieuw 3D Systeem en nieuw sche...
11/3Akties en aktiekaarten
2/9Geen schadelijke effecten 3D

Klik hier om u aan te melden voor onze nieuwsbrief
Twitter
Facebook


24 februari 2017

GOUDEN FILM VOOR DOWN TO EARTH

DOWN TO EARTH, de documentaire van Rolf Winters en Renata Heinen over hun bijzondere ontmoetingen met ‘earth keepers’ over de hele wereld, heeft de Gouden Film status bereikt. Maar liefst 100.000 bezoekers zagen de film van de selfmade filmmakers sinds de release op 20 oktober 2016. Om deze mijlpaal te vieren werd de Gouden Film gisteren op feestelijke wijze uitgereikt aan de makers in de Verkadefabriek in Den Bosch, door het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival in samenwerking met L’OR ESPRESSO, hoofdsponsor van het Nederlands Film Festival.

 

Rolf Winters en zijn team namen de Gouden Film in ontvangst.

 

Op zoek naar een nieuw perspectief en zingeving leefden Rolf Winters en Renata Heinen met hun drie kinderen vier jaar in Noord-Amerika samen met een Indianenstam. Daar ontstond het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te leggen. Het gezin trok daarop een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen 'Wisdom Keepers' en leefden bij verschillende volksstammen op zes continenten. DOWN TO EARTH voert de kijker van de oevers van Lake Superior in Michigan tot het hart van de Amazone, van het Australische achterland tot de Kalahari woestijn en van de Andes tot aan de binnenlanden van India. Hun ontmoetingen met de ‘Keepers of the Earth’ laten niemand onberoerd.

 

DOWN TO EARTH is geregisseerd door Rolf Winters en Renata Heinen. De documentaire is geproduceerd door Purple Wolf Productions en is tot stand gekomen met steun van Rob en Wendy van den Akker, Chris en Carola van den Akker, Bert van der Els en Lammie Nijsingh, Peter en Hermine de Leeuw en Rolf Winters en Renata Heinen. DOWN TO EARTH wordt gedistribueerd door Sahil Gill en Ilona van Genderen Stort (Down to Earth Collective BV) en is momenteel in filmtheaters in dertig Nederlandse steden te zien.

 

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. DOWN TO EARTH beleefde zijn première op het Nederlands Film Festival 2016 en behaalde in november de Kristallen Film status, binnen een maand na de release van de documentaire.

 

DOWN TO EARTH is de vierde film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.